deenfrpl
71 344-26-75

Przyjęcia okolicznościowe

PRZYKŁADOWE MENU

 

Propozycja – 1

Zupa:

  • Tradycyjny rosół domowy z makaronem

 

Danie główne (1,5 porcji na osobę)

  • Polędwica nadziewana serem Lazur z zielonym pieprzem
  • Kotlet „Milano” – filet drobiowy w panierce serowej
  • Filet z kurczaka w sosie orzechowym

 

Dodatki:

  • Cząstki ziemniaczane opiekane z ziołami
  • Frytki

 

Sałatki –  po 150g/os.

  •  z buraczków
  •  „Chrupiąca”
    sałata, pomidor, kukurydza, kiełki soi, ser feta, słonecznik prażony, sos
  •  „Wyśmienita”
    kapusta pekińska, jabłko, orzechy, sezam prażony, sos

 

Napoje zimne 300ml/os

  • woda mineralna z pastrami cytryny, soki owocowe

 

Napoje gorące:

  • Kawa /herbata

 

Deser:

  • Puchar Lodowy

 

Zimne przekąski:

  • Półmisek mięs pieczonych
    schab ze śliwką, karczek w ziołach, szynka faszerowana
  • Pomidorki faszerowane sałatką
  • Szparagi w szynce
  • Jajko z łososiem i kaparami
  • Sałatka Dworska
    filet z kurczaka grillowany, winogrona, jabłka, seler naciowy, sos

 

Koszt menu w przeliczeniu na jedną osobę: około 100,00 zł brutto

 

 

 

Propozycja – 2

Zupa:

  • Tradycyjny rosół domowy z makaronem

 

Danie główne (1,5 porcji na osobę)

  • Faszerowane nóżki z kurczaka
  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
  • Kotlet schabowy panierowany

 

Dodatki:

  • Cząstki ziemniaczane opiekane z ziołami
  • Kluski śląskie

 

Sałatki po 150g/os.

  •  z  kapusty czerwonej lub młodej (w sezonie)
  •  „Mista”
    sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, sos
  •  z marchewki z jabłuszkiem

Napoje zimne 350ml/os

  • woda mineralna z plastrami cytryny, soki owocowe

 

Napoje gorące:

  • Kawa /herbata

 

Deser:

  • Ciasto
    Puszysty sernik, szarlotka, rafello

 

Koszt menu w przeliczeniu na jedną osobę: około 65,00 zł brutto

 

 

Propozycja – 3

Zupa:

  • Krem z pomidorów lub rosół z kołdunami

 

Danie główne (1,5 porcji na osobę)

  • Pierś z kurczaka  w śmietanie z kolorową papryką

lub pierś z kurczak zapiekana w śmietanie z brokułami

  • Kotlet Croccante (filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych)
  • Kotlet schabowy po parysku z szynką i zielonym groszkiem

 

Dodatki:

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Kluski śląskie

 

Sałatki –  po 150g/os.

  •  z buraczków
  •  „Mista”
    sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, sos
  •  z marchewki z jabłuszkiem i rodzynkami

Napoje zimne 350ml/os

  • woda mineralna z plastrami cytryny, soki owocowe

 

Napoje gorące:

  • Kawa /herbata

 

Deser:

  • Ciasto
    Puszysty sernik, szarlotka

 

Koszt menu w przeliczeniu na jedną osobę: około 65,00 zł brutto

 

Powyższe menu prosimy traktować jako jedną z wielu propozycji.
Każdą ofertę przygotowujemy indywidualnie dostosowując ją do Państwa potrzeb i planowanego budżetu.

Zaufali nam:

TVN
Ministerstwo Finansów
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
Ministerstwo Rozwoju Regionalnego Republiki Czeskiej
Urząd Marszałkowski
Urząd Wojewódzki
Urzad Miasta Wrocław
Uniwersytet Wrocławski
Politechnika Wrocławska
Heesung Electronics Poland Sp. z o.o.
LG ELECTRONICS WROCŁAW Sp. z o.o.
PENTOR RESEARCH INTERNATIONAL S.A.
Allianz Bank Polska S.A.
Renault
ZAKŁAD NARODOWY im. OSSOLIŃSKICH
Dolnośląska Izba Rzemieślnicza we Wrocławiu
Dolnośląska Izba Lekarska
Państwowa Szkoła Muzyczna
MPEC WROCŁAW SA
Mercedes-Benz