deenfrpl
71 344-26-75

Przyjęcia okolicznościowe

PRZYKŁADOWE MENU

 

Propozycja – 1

Zupa:

  • Tradycyjny rosół domowy z makaronem

 

Danie główne (1,5 porcji na osobę)

  • Zraz wołowy zawijany w sosie własnym
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Roladka z piersi kurczaka z pieca  nadziewana szpinakiem, serem feta i suszonym pomidorem 

 

Dodatki:

  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki pure

 

Sałatki –  po 150g/os.

  •  z buraczków
  •  z  kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i kukurydzą
  •  z kapusty w sezonie z młodej

 

Napoje zimne 400 ml/osobę

  • woda mineralna z plastrami cytryny, soki owocowe

 

Napoje gorące:

  • Kawa /herbata

 

Deser:

  • Puchar lodowy

 

Zimne przekąski:

  • Półmisek mięs pieczonych
    schab ze śliwką, karczek w ziołach, szynka faszerowana
  • Szparagi w szynce w auszpiku
  • Pomidorki faszerowane sałatką
  • Kruche babeczki z pasztetem i żurawiną
  • Połówki jajek faszerowane pieczarkami / połówki jajek z łososiem i kaparami
  • Sałatka Estiva (brokuły, pomidor, kukurydza, jajko, sałata lodowa
  • Sałka Dworska (grillowana pierś z kurczaka, winogrona, jabłko, seler naciowy, sałata lodowa)

 

Koszt menu w przeliczeniu na jedną osobę: około 120,00 zł brutto

 

 

 

Propozycja – 2

Zupa:

  • Tradycyjny rosół domowy z makaronem

 

Danie główne (1,5 porcji na osobę)

  • Filet z łososia z pieca
  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
  • Kotlet z piersi kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych

 

Dodatki:

  • Kolorowy ryż
  • Kluski śląskie

 

Sałatki po 150g/os.

  • mix sałat z sosem vinaigrette
  • kapusta pekińska, pomidor, ogórek, kukurydza, sos
  • z marchewki z jabłuszkiem

 

Napoje zimne 400ml/os

  • woda mineralna z plastrami cytryny, soki owocowe

 

Napoje gorące:

  • Kawa /herbata

 

Deser:

  • Ciasto
    Puszysty sernik, szarlotka, biszkopt z galaretką i owocami

 

Koszt menu w przeliczeniu na jedną osobę: około 80,00 zł brutto

 

 

Propozycja – 3

Zupa:

  • Zupa krem (z pomidorów, z pieczarek) lub  rosół z kołdunami

 

Danie główne (1,5 porcji na osobę)

  • Kotlet schabowy po parysku (panierowany w jajku z szynką i zielonym groszkiem)
  • Pierś zapiekana z brokułami w śmietanie
  • pieczona nóżka z kurczaka

 

Dodatki:

  • Ziemniaki z koperkiem
  • Kluski śląskie

 

Sałatki –  po 150g/os.

  •  z kapusty czerwonej lub w sezonie z młodej
  •  lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, sos
  •  z kapusty pekińskiej z brzoskwinią i rodzynkami

Napoje zimne 400ml/os

  • woda mineralna z plastrami cytryny, soki owocowe

 

Napoje gorące:

  • Kawa /herbata

 

Deser:

  • Ciasto
    Puszysty sernik, szarlotka

 

Koszt menu w przeliczeniu na jedną osobę: około 75,00 zł brutto

 

Powyższe menu prosimy traktować jako jedną z wielu propozycji.
Każdą ofertę przygotowujemy indywidualnie dostosowując ją do Państwa potrzeb i planowanego budżetu.

Zaufali nam:

TVN
Ministerstwo Finansów
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
Ministerstwo Rozwoju Regionalnego Republiki Czeskiej
Urząd Marszałkowski
Urząd Wojewódzki
Urzad Miasta Wrocław
Uniwersytet Wrocławski
Politechnika Wrocławska
Heesung Electronics Poland Sp. z o.o.
LG ELECTRONICS WROCŁAW Sp. z o.o.
PENTOR RESEARCH INTERNATIONAL S.A.
Allianz Bank Polska S.A.
Renault
ZAKŁAD NARODOWY im. OSSOLIŃSKICH
Dolnośląska Izba Rzemieślnicza we Wrocławiu
Dolnośląska Izba Lekarska
Państwowa Szkoła Muzyczna
MPEC WROCŁAW SA
Mercedes-Benz