Menu cateringowe
Tort kanapkowy - 48 porcji
- Efektowny tort kanapkowy z aromatycznymi pastami, garnirowany warzywami. Idealny do dzielenia się.
Tartinki - min. 16 szt
- Pięknie prezentujące się, ożywią każdy bankiet
Kanapki dekoracyjne - min. 12 szt
- Na jasnym i ciemnym pieczywie z szynką ,salami,polędwicą ,serem żółtym ,warzywami garnirowane kolorowymi pastami serowymi
Kruche babeczki - min 12 szt
- Wytrawne kruche babeczki z nadzieniem, garnirowane dekoracyjnie warzywami
Koreczki - min 20 szt
- Filet z kurczaka, boczek wędzony, ananas.
Puszysty sos chrzanowy - 100g
- Do mięs zimnych
Pikantna salsa pomidorowa - 100g
Sos z kaparami - 100g
- Sos majonezowy
- Kapary
- Musztarda francuska
Półmisek wędlin- 1000g
- Salami
- Szynka wędzona
- Kabanosy
- Polędwica
Mini wrapy - 60g
- Z szynką i warzywami
Pasztet domowy - 1000g
Schab pieczony w galarecie 50g/50g - min 10 porcji
Indyk w maladze - min.10 porcji
- Aromatyczna i oryginalna propozycja dla każdego kto jest już znudzony standardowa galaretą
Szynka z musem ananasowym w auszpiku 60g - min.12 porcji
- Kolejna niebanalna propozycja bankietowa lub na przyjęcia aby zaskoczyć czymś gości
Szynka po królewsku w auszpiku 80g - min.12 porcji
- Szynka wędzona
- Pasztet
- Śmietana kremówka
- Koniak
Roladka z szynki „San Remo” - min.12 porcji
- Z nadzieniem z pieczarek
Roladka z szynki z sałatką w galarecie - 100g
- Roladka z sałatką z ziemniakami, jajkiem, cebulą, szynką i majonezem
Rożek z szynki z kremem chrzanowym - 30g
Kuleczki mięsne w towarzystwie pikantnej salsy - min 12 porcji
- Z orzeszkami lub wiórkami kokosowymi
Paluszki drobiowe w pikantnej panierce - min 12 szt
- Smaczne i efektowne. Najczęściej podawane z sosem curry
Deska serów - 1000g
- Garnirowana owocami i orzechami
Galantyna z kurczaka - min 1000g
- Domowa galantyna, robiona tradycyjna metodą, podana z galaretą
Galaretka drobiowa 80g - min 12 porcji
- Filet z kurczaka
- Marchewka
- Jajko
- Groszek
Galaretka z krewetkami 60g - min 12 porcji
- Jajka
- Papryka
- Wino
- Groszek
- Krewetki
Filet z kurczaka w galarecie 50g/50g - min 12 porcji
Galaretka kolorowa 80g - min 10 porcji
- Z szynki i warzyw
Pomidorki faszerowane sałatką z szynką - min 10 porcji
Jajko w sosie tatarskim - min 6 szt
Jajka faszerowane - min 6 szt
- Jajka faszerowane: pieczarkami, szpinakiem, tuńczykiem
Jajko z łososiem i kaparami - min 6 szt
Koktajl z krewetek - 150g
- Podany w szampanówce idealnie nadaje się na wykwintną przystawkę
Koktajl z kurczaka - 150g
- Podany w szampanówce idealnie nadaje się na wykwintną przystawkę
Koktajl z łososia - 100g
- Podany w szampanówce idealnie nadaje się na wykwintną przystawkę
Ptysie z sałatą egzotyczną - min 12 szt
- Lekkie ptysie z wytrawnym farszem z kurczakiem i orzechami, niebanalne i intrygujące
Sałatka Świąteczna - min 500g
- Kukurydza, szynka, jajko, ogórek konserwowy, por, sos majonezowy
Sałatka Kolorowa - 100g
- Szynka,pomidor, papryka, makaron,oliwki, kapary, ser feta, sos vinaigrette
Sałatka Wenecka - 100g
- Tuńczyk, kukurydza, papryka, ogórek konserwowy, oliwki, ryż, sos majonezowy
Sałatka Riviera - 100g
- Tuńczyk, pomidor, jajko, sałatka, cebula, sos vinaigrette
Sałatka Brokułowa - 100g
- Brokuły, kukurydza, pomidor, cebula, jajko, sałata lodowa, sos
Sałatka Nicejska - 100g
- Pomidor, ogórek, fasolka czerwona, papryka, tuńczyk, oliwki, jajko, sos ogrodowy
Sałatka z kurczakiem - 100g
- Filet z kurczaka grillowany, ogórek, pomidor, papryka, kukurydza, sałata lodowa, sos
Sałatka Dworska - 100g
- Trafiona propozycja na każde przyjęcie, połączenie składników pozornie różnych, daje interesującą i świeżą i lekką sałatkę
Sałatka z Grecką Nutą - 100g
- Nieodłączny element każdego przyjęcia, lekka, delikatnie kremowa i chrupiąca sałata, przywodzi na myśl gorące
Sałatka Bankietowa - 100g
- Seler naciowy, papryka, jajko, szynka, kukurydza, sos tatarski
Sałatka Wyśmienita - 100g
- Kapusta pekińska, jabłko, orzechy, sezam, sos majonezowy
Sałatka Amerykańska - 100g
- Kapusta pekińska, seler naciowy, jabłko, szczypior, orzeszki ziemne, sos majonezowy
Śledź po kaszubsku - 100g
- W sosie pomidorowym z cebulką i przyprawami
Śledź po królewsku - 150g
- Z jajkiem,natką pietruszki, papryką i śmietaną
Ryba po grecku 150g - min 6 porcji
Śledź w oleju - 70g/30g
Śledź w śmietanie - 70g/30g
Śledź pod pierzynką - 150g
- Śledź marynowany z buraczkami, grzybkami konserwowymi, ogórkiem konserwowym, jajkiem i sosem majonezowym
Smalec domowy ze skwarkami -100g
Strogonow - 200g
- Wieprzowy gulasz, niezastąpiony przy większej liczbie osób. Inspirowany popularnym daniem kuchni rosyjskiej.
Boeuf strogonow - 200g
- Klasyczny wołowy gulasz rodem z Rosji. Podawany głównie z pieczywem.
Ananasowy przysmak - 300g
- Filet drobiowy, ryż, ananas, papryka, cebula, duszone razem.
Szaszłyk wieprzowy - 150g
- Łopatka wieprzowa, boczek wędzony, cebula.
Szaszłyk drobiowy - 150g
- Filet z kurczaka, boczek wędzony, ananas.
Bigos - 250g
- Znana i lubiana potrawa. Znakomicie nadaje się jako wieczorne gorące danie.
Bigos po staropolsku - 250g
- Staropolski przepis na klasyczne danie, dając niezapomniany smak, który zaskoczy oryginalnością.
Makaron penne ze szpinakiem - 250g
- Wyśmienity, delikatny smak zawdzięcza dodatkowi sera pleśniowego
Wieprzowina z warzywami z ryżem - 250/100g
- Marchew, papryka, pieczarki, por, kukurydza, cebula.
Kurczak na ostro - 250g
- Filet z kurczaka,pomidory, papryka jalapenio, cebula.
Filet z kurczaka z cebulą zapiekany w śmietanie -300g
Filet z kurczaka w sosie z kolorową papryką - 250g
- Filet z kurczaka, papryka, śmietana.
Zraziki wieprzowe w sosie myśliwskim - 100g/100g
Pulpeciki w sosie koperkowym - 100g/100g
Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym - 100g/100g
Pierogi z różnym farszem - 300g
- Mogą być z mięsem,z kapustą, ze szpinakiem, lub tradycyjne ruskie okraszone smażoną cebulką.
Zupa gulaszowa - 300ml
- Dobry pomysł na wieczorną przekąskę podczas bankietu, lub imprezy rodzinnej. Gorąca i treściwa.
Zupa krem z pomidorów - 200ml
Krokiety z wytrawnym farszem - 1 porcja
- Nadziewane: pieczarkami z serem, szpinakiem, kapustą z grzybami, mięsem i kapustą
Krokiety ze słodkim farszem - 1 porcja
- Nadziewane serem z rodzynkami i skórką pomarańczową, albo klasyczne z serem waniliowym
Zupa jarzynowa - 300ml
Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym - 300ml
Żurek królewski - 300ml
- Z jajkiem, szynką i chrzanem
Barszcz czysty - 1 porcja
Cząstki ziemniaczane pieczone w ziołach - 150g
Ziemniaki pure - 150g
Pieczeń wieprzowa - 200g
- Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Warzywa a’la meksyk - 200g
- Papryka, fasolka czerwona, kukurydza, pomidor, cebula
Szaszłyk wieprzowy- 150g
Szaszłyk drobiowy - 150g
- Filet, ananas, boczek wędzony.
Szaszłyk bałkański - 100g
- Szaszłyk w bałkańskim stylu z zieloną papryką i cebulą
Kiełbasa grillowa - 100g
Kiełbasa biała Grillowa - 100g
Kaszanka - 100g
Kotlet schabowy z boczkiem - 130g
Karkówka na ostro - 100g
- Marynowana w ziołach, z pikantnymi przyprawami
Żeberka - 100g
Pierś z kurczaka w ziołach - 100g
- Filet z piersi kurczaka w aromatycznej ziołowej marynacie
Pstrąg z grilla -1szt
Skrzydełka w miodowej bejcy - 1000g
Surówka letnia - 100g
- Lekka, chrupiąca, zdrowa i kolorowa, szczególnie polecana w upalne dni
Sałatka z krewetkami - 100g
- Krewetki koktajlowe, pomidor, ogórek, jajko, na lodowej sałacie z sosem czosnkowym
Sałatka Grecka - 100g
- Dobra propozycja zarówno na Grilla jak i na przyjęcie, czy domowe czy to bankiet. Znana i doceniana przez wszystkich.
Sałatka „Ogród piwny” - 100g
- Sycąca sałatka ziemniaczana z szynką. Polecana na Grilla i przez miłośników retro i klasyki
Surówka z kapusty białej - 100g
- Zdrowa i chrupiąca propozycja na Grilla jak i do obiadu. Biała kapusta, znana już w starożytnym Rzymie, choć teraz niedoceniana, znana jest ze swych właściwości odkwaszających organizm. Jest też bogatym źródłem minerałów i witamin.
Sałatka „Crocante” - 100g
- Ciekawa kombinacja warzyw , prażonego słonecznika, z dodatkiem orientalnej nuty. Pasuje do letnich biesiad, jak i jesiennych spotkań.
Sałatka „Cesarska” - 100g
- Kolorowa biesiadna surówka z grzankami
Ogórek małosolny - 100g
Sos diabelski - 100g
- Bardzo ostry
Sos tzatziki - 100g
- Klasyczny, lekki sos na bazie jogurtu, ogórków i czosnku
Sos tatarski - 100g
- Wytrawny zimny sos, szczególnie polecany do zimnych mięs i jajek
Sos czosnkowy - 100g
- Niezastąpiona pozycja do mięs i grillowanych warzyw
Sos do ryb - 100g
- Wydobywa aromat z ryby i podkreśla jej smak. Na bazie majonezu, z czosnkiem, ogórkiem kiszonym, orzechami i sokiem z cytryny
Sos pomidorowy - 100g
- Klasyczny sos pomidorowy z ziołami, pasuje do potraw delikatniejszych, podkreśla smak, nie maskując go
Dip chrzanowy - 100g
- Idealny do zimnych mięs. Bardzo puszysty, stanowi też dobrą dekorację
Dip ziołowy - 100g
- Idealnie komponuje się z daniami grillowanymi