Menu cateringowe

Menu bankietowe

Tort kanapkowy - 48 porcji

  • Efektowny tort kanapkowy z aromatycznymi pastami, garnirowany warzywami. Idealny do dzielenia się.

Tartinki - min. 16 szt

  • Pięknie prezentujące się, ożywią każdy bankiet

Kanapki dekoracyjne - min. 12 szt

  • Na jasnym i ciemnym pieczywie z szynką ,salami,polędwicą ,serem żółtym ,warzywami garnirowane kolorowymi pastami serowymi

Kruche babeczki medal - min 12 szt

  • Wytrawne kruche babeczki z nadzieniem, garnirowane dekoracyjnie warzywami

Koreczki - min 20 szt

  • Filet z kurczaka, boczek wędzony, ananas.

Puszysty sos chrzanowy - 100g

  • Do mięs zimnych

Pikantna salsa pomidorowa - 100g

Sos z kaparami - 100g

  • Sos majonezowy
  • Kapary
  • Musztarda francuska

Półmisek wędlin- 1000g

  • Salami
  • Szynka wędzona
  • Kabanosy
  • Polędwica

Mini wrapy - 60g

  • Z szynką i warzywami

Pasztet domowy  - 1000g

Schab pieczony w galarecie  50g/50g - min 10 porcji

Indyk w maladze - min.10 porcji

  • Aromatyczna i oryginalna propozycja dla każdego kto jest już znudzony standardowa galaretą

Szynka z musem ananasowym w auszpiku 60g - min.12 porcji

  • Kolejna niebanalna propozycja bankietowa lub na przyjęcia aby zaskoczyć czymś gości

Szynka po królewsku w auszpiku 80g - min.12 porcji

  • Szynka wędzona
  • Pasztet
  • Śmietana kremówka
  • Koniak

Roladka z szynki „San Remo” - min.12 porcji

  • Z nadzieniem z pieczarek

Roladka z szynki z sałatką w galarecie - 100g

  • Roladka z sałatką z ziemniakami, jajkiem, cebulą, szynką i majonezem

Rożek z szynki z kremem chrzanowym - 30g

Kuleczki mięsne w towarzystwie pikantnej salsy - min 12 porcji

  • Z orzeszkami lub wiórkami kokosowymi

Paluszki drobiowe w pikantnej panierce - min 12 szt

  • Smaczne i efektowne. Najczęściej podawane z sosem curry

Deska serów - 1000g

  • Garnirowana owocami i orzechami

Galantyna z kurczaka - min 1000g

  • Domowa galantyna, robiona tradycyjna metodą, podana z galaretą

Galaretka drobiowa 80g - min 12 porcji

  • Filet z kurczaka
  • Marchewka
  • Jajko
  • Groszek

Galaretka z krewetkami 60g - min 12 porcji

  • Jajka
  • Papryka
  • Wino
  • Groszek
  • Krewetki

Filet z kurczaka w galarecie 50g/50g - min 12 porcji

Galaretka kolorowa 80g - min 10 porcji

  • Z szynki i warzyw

Pomidorki faszerowane sałatką z szynką - min 10 porcji

Jajko w sosie tatarskim - min 6 szt

Jajka faszerowane - min 6 szt

  • Jajka faszerowane: pieczarkami, szpinakiem, tuńczykiem
Szparagi w szynce w auszpiku - min 12 szt

Jajko z łososiem i kaparami - 
min 6 szt

Koktajl z krewetek - 150g

  • Podany w szampanówce idealnie nadaje się na wykwintną przystawkę

Koktajl z kurczaka - 150g

  • Podany w szampanówce idealnie nadaje się na wykwintną przystawkę

Koktajl z łososia - 100g

  • Podany w szampanówce idealnie nadaje się na wykwintną przystawkę

Ptysie z sałatą egzotyczną - min 12 szt

  • Lekkie ptysie z wytrawnym farszem z kurczakiem i orzechami, niebanalne i intrygujące

Sałatka Świąteczna - min 500g

  • Kukurydza, szynka, jajko, ogórek konserwowy, por, sos majonezowy

Sałatka Kolorowa - 100g

  • Szynka,pomidor, papryka, makaron,oliwki, kapary, ser feta, sos vinaigrette

Sałatka Wenecka - 100g

  • Tuńczyk, kukurydza, papryka, ogórek konserwowy, oliwki, ryż, sos majonezowy

Sałatka Riviera - 100g

  • Tuńczyk, pomidor, jajko, sałatka, cebula, sos vinaigrette

Sałatka Brokułowa - 100g

  • Brokuły, kukurydza, pomidor, cebula, jajko, sałata lodowa, sos

Sałatka Nicejska - 100g

  • Pomidor, ogórek, fasolka czerwona, papryka, tuńczyk, oliwki, jajko, sos ogrodowy

Sałatka z kurczakiem - 100g

  • Filet z kurczaka grillowany, ogórek, pomidor, papryka, kukurydza, sałata lodowa, sos

Sałatka Dworska - 100g

  • Trafiona propozycja na każde przyjęcie, połączenie składników pozornie różnych, daje interesującą i świeżą i lekką sałatkę

Sałatka z Grecką Nutą - 100g

  • Nieodłączny element każdego przyjęcia, lekka, delikatnie kremowa i chrupiąca sałata, przywodzi na myśl gorące

Sałatka Bankietowa - 100g

  • Seler naciowy, papryka, jajko, szynka, kukurydza, sos tatarski

Sałatka Wyśmienita - 100g

  • Kapusta pekińska, jabłko, orzechy, sezam, sos majonezowy

Sałatka Amerykańska - 100g

  • Kapusta pekińska, seler naciowy, jabłko, szczypior, orzeszki ziemne, sos majonezowy

Śledź po kaszubsku - 100g

  • W sosie pomidorowym z cebulką i przyprawami

Śledź po królewsku - 150g

  • Z jajkiem,natką pietruszki, papryką i śmietaną

Ryba po grecku 150g - min 6 porcji

Śledź w oleju - 70g/30g

Śledź w śmietanie - 70g/30g

Śledź pod pierzynką - 150g

  • Śledź marynowany z buraczkami, grzybkami konserwowymi, ogórkiem konserwowym, jajkiem i sosem majonezowym
Tymbaliki z białej ryby 100g  - min 12 porcji

Smalec domowy ze skwarkami  -100g

 

Dania gorące

Strogonow - 200g

  • Wieprzowy gulasz, niezastąpiony przy większej liczbie osób. Inspirowany popularnym daniem kuchni rosyjskiej.

Boeuf strogonow - 200g

  • Klasyczny wołowy gulasz rodem z Rosji. Podawany głównie z pieczywem.

Ananasowy przysmak - 300g

  • Filet drobiowy, ryż, ananas, papryka, cebula, duszone razem.

Szaszłyk wieprzowy - 150g

  • Łopatka wieprzowa, boczek wędzony, cebula.

Szaszłyk drobiowy - 150g

  • Filet z kurczaka, boczek wędzony, ananas.

Bigos - 250g

  • Znana i lubiana potrawa. Znakomicie nadaje się jako wieczorne gorące danie.

Bigos po staropolsku - 250g

  • Staropolski przepis na klasyczne danie, dając niezapomniany smak, który zaskoczy oryginalnością.

Makaron penne ze szpinakiem - 250g

  • Wyśmienity, delikatny smak zawdzięcza dodatkowi sera pleśniowego

Wieprzowina z warzywami z ryżem - 250/100g

  • Marchew, papryka, pieczarki, por, kukurydza, cebula.

Kurczak na ostro mpapryczka - 250g

  • Filet z kurczaka,pomidory, papryka jalapenio, cebula.

Filet z kurczaka z cebulą zapiekany w śmietanie -300g

Filet z kurczaka w sosie z kolorową papryką - 250g

  • Filet z kurczaka, papryka, śmietana.

Zraziki wieprzowe w sosie myśliwskim - 100g/100g



Pulpeciki w sosie koperkowym - 100g/100g



Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym - 100g/100g


Pierogi z różnym farszem - 300g

  • Mogą być z mięsem,z kapustą, ze szpinakiem, lub tradycyjne ruskie okraszone smażoną cebulką.

Zupa gulaszowa - 300ml

  • Dobry pomysł na wieczorną przekąskę podczas bankietu, lub imprezy rodzinnej. Gorąca i treściwa.

Zupa krem z pomidorów - 200ml

Krokiety z wytrawnym farszem - 1 porcja

  • Nadziewane: pieczarkami z serem, szpinakiem, kapustą z grzybami, mięsem i kapustą

Krokiety ze słodkim farszem - 1 porcja

  • Nadziewane serem z rodzynkami i skórką pomarańczową, albo klasyczne z serem waniliowym

Zupa jarzynowa - 300ml

Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym - 300ml

Żurek królewski - 300ml

  • Z jajkiem, szynką i chrzanem

Barszcz czysty - 1 porcja

Cząstki ziemniaczane pieczone w ziołach - 150g

Ziemniaki pure - 150g

Pieczeń wieprzowa - 200g

  • Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Warzywa a’la meksyk - 200g

  • Papryka, fasolka czerwona, kukurydza, pomidor, cebula
Dania z grilla

Szaszłyk wieprzowy- 150g

Szaszłyk drobiowy - 150g

  • Filet, ananas, boczek wędzony.

Szaszłyk bałkański - 100g

  • Szaszłyk w bałkańskim stylu z zieloną papryką i cebulą

Kiełbasa grillowa - 100g

Kiełbasa biała Grillowa - 100g

Kaszanka - 100g

Kotlet schabowy z boczkiem - 130g

Karkówka na ostro - 100g

  • Marynowana w ziołach, z pikantnymi przyprawami

Żeberka - 100g

Pierś z kurczaka w ziołach - 100g

  • Filet z piersi kurczaka w aromatycznej ziołowej marynacie

Pstrąg z grilla  -1szt

Skrzydełka w miodowej bejcy - 1000g

Sałatki

Surówka letnia - 100g

  • Lekka, chrupiąca, zdrowa i kolorowa, szczególnie polecana w upalne dni

Sałatka z krewetkami - 100g

  • Krewetki koktajlowe, pomidor, ogórek, jajko, na lodowej sałacie z sosem czosnkowym

Sałatka Grecka - 100g

  • Dobra propozycja zarówno na Grilla jak i na przyjęcie, czy domowe czy to bankiet. Znana i doceniana przez wszystkich.

Sałatka „Ogród piwny” - 100g

  • Sycąca sałatka ziemniaczana z szynką. Polecana na Grilla i przez miłośników retro i klasyki

Surówka z kapusty białej - 100g

  • Zdrowa i chrupiąca propozycja na Grilla jak i do obiadu. Biała kapusta, znana już w starożytnym Rzymie, choć teraz niedoceniana, znana jest ze swych właściwości odkwaszających organizm. Jest też bogatym źródłem minerałów i witamin.

Sałatka „Crocante” - 100g

  • Ciekawa kombinacja warzyw , prażonego słonecznika, z dodatkiem orientalnej nuty. Pasuje do letnich biesiad, jak i jesiennych spotkań.

Sałatka „Cesarska” - 100g

  • Kolorowa biesiadna surówka z grzankami

Ogórek małosolny - 100g

Sosy zimne

Sos diabelski - 100g

  • Bardzo ostry

Sos tzatziki - 100g

  • Klasyczny, lekki sos na bazie jogurtu, ogórków i czosnku

Sos tatarski - 100g

  • Wytrawny zimny sos, szczególnie polecany do zimnych mięs i jajek

Sos czosnkowy - 100g

  • Niezastąpiona pozycja do mięs i grillowanych warzyw

Sos do ryb - 100g

  • Wydobywa aromat z ryby i podkreśla jej smak. Na bazie majonezu, z czosnkiem, ogórkiem kiszonym, orzechami i sokiem z cytryny

Sos pomidorowy - 100g

  • Klasyczny sos pomidorowy z ziołami, pasuje do potraw delikatniejszych, podkreśla smak, nie maskując go

Dip chrzanowy - 100g

  • Idealny do zimnych mięs. Bardzo puszysty, stanowi też dobrą dekorację

Dip ziołowy - 100g

  • Idealnie komponuje się z daniami grillowanymi