Imprezy okolicznościowe
PRZYKŁADOWE MENU – 1 (obiad + przekąski zimne)
Zupa:
Tradycyjny rosół z makaronem
Danie główne (1,5 porcji na osobę):
Zraz zawijany w sosie własnym (wołowina)
Kotlet schabowy z pieca z serem, pieczarkami i cebulką
Kotlet „Crocante” (filet drobiowy w panierce z płatków kukurydzianych)
Dodatki:
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Surówki 150g/os:
Sałatka z kapusty czerwonej w sezonie z młodej kapusty
Sałata „Primavera” (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiewka, sos vinaigrette)
Surówka z marchewki z jabłuszkiem
Przekąski zimne:
Półmisek mięs pieczonych (schab ze śliwką, szynka w ziołach, łopatka faszerowana)
Kuleczki mięsne z orzeszkami z pikantną salsą
Sałatka ?Dworska” (filet z kurczaka, seler naciowy, jabłko, winogrona, sos majonezowo-jogurtowy)
Połówki jajek faszerowane pieczarkami
PRZYKŁADOWE MENU – 2 (obiad + przekąski zimne + II danie gorące)
Zupa:
Tradycyjny rosół z makaronem
Danie główne (1,5 porcji na osobę):
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Roladka drobiowa ze szpinakiem, serem feta i szuszonymi pomidorami – z pieca
Kotlet schabowy panierowany
Danie główne (1,5 porcji na osobę):
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Surówki 150g/os:
Sałatka „Wyśmienita” kapusta pekińska z jabłuszkiem, orzeszkami i prażonym sezamem
Sałata „Primavera” (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiewka, sos vinaigrette)
Sałatka z buraczków
Przekąski zimne:
Półmisek mięs pieczonych (schab ze śliwką, szynka w ziołach, łopatka faszerowana)
Galaretka drobiowa / szparagi w szynce w auszpiku
Sałatka „Estiva” (brokuły, pomidor, kukurydza, jajko, cebula, sałata lodowa, sos)
II danie ciepłe:
Boeuf Strogonow
PRZYKŁADOWE MENU – 3 (obiad)
Zupa:
Rosół z kołdunami lub zupa krem ( z pomidorów, z brokułów, z pieczarek)
Danie główne (1,5 porcji na osobę):
Kotlet schabowy po parysku panierowany w jajku z szynką i zielonym groszkiem
Pierś z kurczaka z kurkami w śmietanie
Kotlet „Crocante” filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych
Dodatki:
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Surówki 150g/os:
Z kapusty pekińskiej z brzoskwinią i rodzynkami
Z buraczków
„Primavera” (sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą, rzodkiewką, sosem vinaigrette)
PRZYKŁADOWE MENU – 4 (obiad)
Zupa:
Tradycyjny rosół z makaronem
Danie główne (1,5 porcji na osobę):
Pieczeń wieprzowa z podgrzybkami
Kotlet de Volaille
Udko z kurczaka faszerowane
Dodatki:
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
Surówki 150g/os:
Surówka z marchewki z jabłuszkiem
Sałatka z kapusty czerwonej w sezonie z młodej kapusty
Sałatka „Crocante” (sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą, kiełkami, sosem vinaigrette)