Imprezy okolicznościowe

Uroczystości rodzinne  (chrzciny, komunie, jubileusze)

Verona Wrocław organizuje imprezy okolicznościowe takie jak chrzciny, komunie czy inne jubileusze i gwarantuje satysfakcję płynącą ze spotkania w gronie bliskich przy dobrej kuchni. Dokładamy wszelkich starań aby każdy gość czuł się tu swobodnie i mógł raczyć się specjałami z naszej kuchni. Dzięki temu Verona Wrocław może zagwarantować imprezy okolicznościowe na najwyższym poziomie.
 
W cenie zapewniamy transport w granicach miasta, pełną zastawę stołową – dotyczy obiadu i obsługę podczas obiadu.
 
Powyższe menu prosimy traktować jako jedną z wielu propozycji.
Każdą ofertę przygotowujemy indywidualnie, aby dostosować ją do Państwa potrzeb i planowanego budżetu.
Menu 1 - około 100zł/osobę
PRZYKŁADOWE MENU – 1   (obiad + przekąski zimne)

Zupa:

Tradycyjny rosół z makaronem

Danie główne (1,5 porcji na osobę):

Zraz zawijany w sosie własnym (wołowina)
Kotlet schabowy z pieca z serem, pieczarkami i cebulką
Kotlet „Crocante” (filet drobiowy w panierce z płatków kukurydzianych)

Dodatki:

Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem

Surówki 150g/os:

Sałatka z kapusty czerwonej w sezonie z młodej kapusty

Sałata „Primavera” (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiewka, sos vinaigrette)
Surówka z marchewki z jabłuszkiem

Przekąski zimne:

Półmisek mięs pieczonych (schab ze śliwką, szynka w ziołach, łopatka faszerowana)

Kuleczki mięsne z orzeszkami z pikantną salsą
Sałatka "Dworska” (filet z kurczaka, seler naciowy, jabłko, winogrona, sos majonezowo-jogurtowy)
Połówki jajek faszerowane pieczarkami

Menu 2 - około 120zł/osobę
PRZYKŁADOWE MENU – 2 (obiad + przekąski zimne + II danie gorące)

Zupa:

Tradycyjny rosół z makaronem

Danie główne (1,5 porcji na osobę):

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym
Roladka drobiowa ze szpinakiem, serem feta i szuszonymi pomidorami – z pieca
Kotlet schabowy panierowany

Danie główne (1,5 porcji na osobę):

Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem

Surówki 150g/os:

Sałatka „Wyśmienita” kapusta pekińska z jabłuszkiem, orzeszkami i prażonym sezamem

Sałata „Primavera” (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, rzodkiewka, sos vinaigrette)
Sałatka z buraczków

Przekąski zimne:

Półmisek mięs pieczonych (schab ze śliwką, szynka w ziołach, łopatka faszerowana)

Galaretka drobiowa / szparagi w szynce w auszpiku
Sałatka „Estiva” (brokuły, pomidor, kukurydza, jajko, cebula, sałata lodowa, sos)

II danie ciepłe:

Boeuf Strogonow

Menu 3 - około 80zł/osobę
PRZYKŁADOWE MENU – 3   (obiad)

Zupa:

Rosół z kołdunami lub zupa krem ( z pomidorów, z brokułów, z pieczarek)

Danie główne (1,5 porcji na osobę):

Kotlet schabowy po parysku panierowany w  jajku z szynką i zielonym groszkiem
Pierś z kurczaka z kurkami w śmietanie
Kotlet „Crocante” filet z kurczaka panierowany w płatkach kukurydzianych

Dodatki:

Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem

Surówki 150g/os:

Z kapusty pekińskiej z brzoskwinią i rodzynkami

Z buraczków
„Primavera” (sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą, rzodkiewką, sosem vinaigrette)

Menu 4 - około 75zł/osobę
PRZYKŁADOWE MENU – 4   (obiad)

Zupa:

Tradycyjny rosół z makaronem

Danie główne (1,5 porcji na osobę):

Pieczeń wieprzowa z podgrzybkami
Kotlet de Volaille
Udko z kurczaka faszerowane

Dodatki:

Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem

Surówki 150g/os:

Surówka z marchewki z jabłuszkiem

Sałatka z kapusty czerwonej w sezonie z młodej kapusty
Sałatka „Crocante” (sałata lodowa z pomidorem, ogórkiem, kukurydzą, kiełkami, sosem vinaigrette)